Za buduće studente

 

Pripremni materijali za prijemni ispit
Pišite nam na mejl: studentska.sluzba@efb.ues.rs.ba

Smjerovi:

Računovodstvo i finansije

Menadžment

 

 
     
Informator

Gdje su zaposleni naši studenti?

Aktivnosti studenata
Rezultati istraživanja

Razmjena studenata / posjeta studenata iz inostranstva

Ljetna škola / Ferijalna praksa

   

 

Dragi budući studenti,

 

Nalazite se pred jednom važnom životnom odlukom - odlukom o tome čime želite da se bavite u budućnosti. Sigurni smo da je većina vas svjesna da se takva odluka ne donosi nakon nekoliko godina studiranja na bilo kojem fakultetu, nego se donosi upravo sad. Vi sada treba da odlučite iz koje oblasti prvenstveno želite da steknete određeno znanje i što je najvažnije na kojem fakultetu, kako biste dobili adekvatnu podlogu za izgradnju svoje poslovne karijere, za sticanje određenog statusa u društvu i za ostvarivanje odgovarajuće finansijske satisfakcije.

 

Svjesni težine odluke koja se pred vama nalazi želimo da vam ukažemo na određene prednosti Ekonomskog fakulteta Brčko.

Ekonomski fakultet Brčko je više od 40 godina dio procesa visokog obrazovanja na ovim prostorima, što govori o njegovoj stabilnosti i održivosti, sa akreditovanim studijskim programima na dva ciklusa studija. Na prvom ciklusu studija izvodi se nastava na dva smjera: (1) Računovodstvo i finansije, i (2) Menadžment. Na drugom ciklusu studija postoje dva smjera: (1) Finansijski i bankarski menadžment, i (2) Menadžment i marketing.

Ekonomski fakultet Brčko se ne izdvaja samo po svojoj dugogodišnjoj tradiciji, nego i po tome što iza naših diploma stoji znanje. Preko 55% naših svršenih studenata u periodu kraćem od šest mjeseci pronađe svoje stalno zaposlenje. Pored znanja, mi nastojimo da ostvarimo blisku saradnju sa našim studentima, da prepoznamo njihove potrebe i zahtjeve u skladu sa stanjem u društvu i prvenstveno u skladu sa stanjem na tržištu rada, te kontinuirano radimo na širenju i obogaćivanju njihovog i stručnog i opšteg znanja. Naši studenti uzimaju učešće na sajmovima obrazovanja i zapošljavanja, na forumima ekonomije, studentskim forumima i regionalnim samitima studenata. Takođe, aktivno učestvuju u raznim projektima, prvenstveno onim organizovanim od strane predstavnika Evropske unije u Bosni i Hercegovini, gdje dobijaju korisne informacije i iznose svoje stavove o procesu integracije Bosne i Hercegovine, ali i o društveno-ekonomskom i socijalnom stanju u našoj zemlji – na taj način grade se kao ličnost sa jasnom namjerom da razmišljaju svojom, a ne tuđom glavom! U proteklih nekoliko godina na Ekonomijadama naši studenti su osvajali prva mjesta na takmičenjima iz oblasti nauke, ali i na takmičenjima iz različitih sportskih disciplina.

Svake godine Ekonomski fakultet Brčko organizije Međunarodnu naučnu konferenciju (sa partnerima: Vlada Brčko distrikta, Ekonomski fakultet u Subotici - Srbija, Voronezh State Agricultural University - Rusija, Perm State Agro-Technological University - Rusija, Faculty of Economics and Menagement - Litvanija, Elektrotehnički fakultet - BiH, Pedagoški fakultet - BiH, Filozofski fakultet - BiH, Shanghai Polytechnic University - Kina, Fakultet za hotelijerstvo i turizam Vrnjačka Banja - Srbija, Selcuk University Konya - Turska) sa učesnicima iz zemlja cijelog regiona i svijeta (zemlje bivše SFRJ, Rusija, Kina, Litvanija, Italija, Turska, ...). U okviru naučno-istraživačkog rada i izdavačke djelatnosti Fakultet kontinuirano izdaje Zbornik radova iz ekonomske teorije i prakse. 

Ekonomski fakultet Brčko aktivno radi i na organizovanju studentskih radionica i konferencija, kao i organizovanju jednog vida prakse za svoje studente, kako bi na određeni način stekli uvidu u to kako pojedina preduzeća, pojedine službe i sektori u okviru njih funkcionišu. Takođe, naši studenti su i aktivni učesnici raznih ljetnih škola i programa razmjene studenata, koji se organizuju u inostranstvu (Srbija, Rusija, Španija).

Važno je napomenuti da Ekonomski fakultet Brčko cijeni i nagrađuje trud i zalaganje svojih studenata. Svake godine, za Dan Fakulteta, najbolji studenti nagrađuju se novčanim nagradama i time se stimulišu da budu još bolji, da njihovi rezultati budu na još višem nivou. Po završetku studija, nagrađuju se i studenti generacije, te nakon toga neki od njih dobijaju mogućnost da pređu sa druge strane katedre, da zasnuju radni odnos i da stečeno znanje i iskustvo prenesu na nove generacije. Ekonomski fakultet Brčko i nakon okončanja studija ne zaboravlja svoje studente. Nastojimo da im budemo oslonac u traženju posla i zato organizujemo dodatne obuke iz aktuelnih oblasti, uvažavamo njihove sugestije i zahtjeve za novim obukama i na taj način smo postali dio procesa cjeloživotnog naučnog i stručnog usavršavanja i obrazovanja svih onih koji su nam poklonili svoje povjerenje.

 

Znamo da je pred vama važna odluka i zato ne smijete dozvoliti da trenutne, prolazne želje zamagle prave kriterijume pri donošenju jedne ovakve odluke, jer ZNANjE JE IZBOR. VAŠ IZBOR!

Zato vas pozivamo da donesete pravu odluku, da IZABERETE ZNANjE - da izaberete EKONOMSKI FAKULTET BRČKO!

 

 

Tim za promociju, akademske 2023/2024. godine

 

 

 

FACEBOOK

 

INSTAGRAM

 

YOUTUBE