За будуће студенте

 

Припремни материјали за пријемни испит
Пишите нам на мејл: studentska.sluzba@efb.ues.rs.ba

Смјерови:

Рачуноводство и финансије

Менаџмент

 

 
     
Информатор

Гдје су запослени наши студенти?

Активности студената
Резултати истраживања

Размјена студената / посјета студената из иностранства

Љетна школа / Феријална пракса
   

 

Драги будући студенти,

 

Налазите се пред једном важном животном одлуком - одлуком о томе чиме желите да се бавите у будућности. Сигурни смо да је већина вас свјесна да се таква одлука не доноси након неколико година студирања на било којем факултету, него се доноси управо сад. Ви сада треба да одлучите из које области првенствено желите да стекнете одређено знање и што је најважније на којем факултету, како бисте добили адекватну подлогу за изградњу своје пословне каријере, за стицање одређеног статуса у друштву и за остваривање одговарајуће финансијске сатисфакције.

 

Свјесни тежине одлуке која се пред вама налази желимо да вам укажемо на одређене предности Економског факултета Брчко.

Економски факултет Брчко је више од 40 година дио процеса високог образовања на овим просторима, што говори о његовој стабилности и одрживости, са акредитованим студијским програмима на два циклуса студија. На првом циклусу студија изводи се настава на два смјера: (1) Рачуноводство и финансије, и (2) Менаџмент. На другом циклусу студија постоје два смјера: (1) Финансијски и банкарски менаџмент, и (2) Менаџмент и маркетинг.

Економски факултет Брчко се не издваја само по својој дугогодишњој традицији, него и по томе што иза наших диплома стоји знање. Преко 55% наших свршених студената у периоду краћем од шест мјесеци пронађе своје стално запослење. Поред знања, ми настојимо да остваримо блиску сарадњу са нашим студентима, да препознамо њихове потребе и захтјеве у складу са стањем у друштву и првенствено у складу са стањем на тржишту рада, те континуирано радимо на ширењу и обогаћивању њиховог и стручног и општег знања. Наши студенти узимају учешће на сајмовима образовања и запошљавања, на форумима економије, студентским форумима и регионалним самитима студената. Такође, активно учествују у разним пројектима, првенствено оним организованим од стране представника Европске уније у Босни и Херцеговини, гдје добијају корисне информације и износе своје ставове о процесу интеграције Босне и Херцеговине, али и о друштвено-економском и социјалном стању у нашој земљи – на тај начин граде се као личност са јасном намјером да размишљају својом, а не туђом главом! У протеклих неколико година на Економијадама наши студенти су освајали прва мјеста на такмичењима из области науке, али и на такмичењима из различитих спортских дисциплина.

Сваке године Економски факултет Брчко организије Међународну научну конференцију (са партнерима: Влада Брчко дистрикта, Економски факултет у Суботици - Србија, Voronezh State Agricultural University - Русија, Perm State Agro-Technological University - Русија, Faculty of Economics and Menagement - Литванија, Електротехнички факултет - БиХ, Педагошки факултет - БиХ, Филозофски факултет - БиХ, Shanghai Polytechnic University - Кинa, Факултет за хотелијерство и туризам Врњачка Бања - Србија, Selcuk University Konya - Турска) са учесницима из земља цијелог региона и свијета (земље бивше СФРЈ, Русија, Кина, Литванија, Италија, Турска, ...). У оквиру научно-истраживачког рада и издавачке дјелатности Факултет континуирано издаје Зборник радова из економске теорије и праксе.  

Економски факултет Брчко активно ради и на организовању студентских радионица и конференција, као и организовању једног вида праксе за своје студенте, како би на одређени начин стекли увиду у то како поједина предузећа, поједине службе и сектори у оквиру њих функционишу. Такође, наши студенти су и активни учесници разних љетних школа и програма размјене студената, који се организују у иностранству (Србија, Русија, Шпанија).

Важно је напоменути да Економски факултет Брчко цијени и награђује труд и залагање својих студената. Сваке године, за Дан Факултета, најбољи студенти награђују се новчаним наградама и тиме се стимулишу да буду још бољи, да њихови резултати буду на још вишем нивоу. По завршетку студија, награђују се и студенти генерације, те након тога неки од њих добијају могућност да пређу са друге стране катедре, да заснују радни однос и да стечено знање и искуство пренесу на нове генерације. Економски факултет Брчко и након окончања студија не заборавља своје студенте. Настојимо да им будемо ослонац у тражењу посла и зато организујемо додатне обуке из актуелних области, уважавамо њихове сугестије и захтјеве за новим обукама и на тај начин смо постали дио процеса цјеложивотног научног и стручног усавршавања и образовања свих оних који су нам поклонили своје повјерење.

 

Знамо да је пред вама важна одлука и зато не смијете дозволити да тренутне, пролазне жеље замагле праве критеријуме при доношењу једне овакве одлуке, јер ЗНАЊЕ ЈЕ ИЗБОР. ВАШ ИЗБОР!

Зато вас позивамо да донесете праву одлуку, да ИЗАБЕРЕТЕ ЗНАЊЕ - да изаберете ЕКОНОМСКИ ФАКУЛТЕТ БРЧКО!

 

 

Тим за промоцију, академске 2023/2024. године

 

 

FACEBOOK

 

INSTAGRAM

 

YOUTUBE